Het dubbele bubbel-bad

[ Een relaxerende watermassage met z’n 2-tjes ]

Een onsen is een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Japan is een vulkanisch actief land en er zijn daardoor duizenden onsen verspreid over het hele land. Oorspronkelijk was een onsen een openbaar bad. De baden hebben vooral een aantrekkingskracht op Japanse toeristen. Een onsen ligt vaak buiten de stad en biedt de mogelijkheid het hectische stadsleven te ontvluchten en gezamenlijk te ontspannen.

Onsen zijn er in vele soorten zoals de openlucht-(rotenburo) en binnenshuis-(notenburo)baden. Een onsen kan openbaar zijn, beheerd door een gemeente, of deel uitmaken van een hotel (ryokan).

Men gelooft dat het water in een onsen een genezende werking heeft door de mineralen die er in zijn opgelost. Een onsen kan daardoor bestaan uit meerdere baden, elk met water met andere mineralen.

Gasten zitten samen in de onsen (meestal aan grote kuip op basis van rotsstenen). In een onsen wassen de gasten hun lichaam grondig voordat ze het warme water ingaan. Overdekte onsen hebben vaak kranen met losse douchekop en krukjes om op te zitten tijdens het douchen en het wassen van de haren. De onsen ingaan terwijl men nog vies is of niet alle zeep heeft afgespoeld is onaangenaam voor de andere gasten en kan zelfs leiden tot een stevig protest. Het absolute minimum is het gebruik van een emmertje om water over de genitaliën en voeten te spoelen, ook al is dit slechts een symbolische reiniging.

Voor ons Wabi Sabi slaapoase hebben we gekozen om het onsen-gevoel te evenaren met behulp van een tweepersoons-bubbelbad. U heeft de beschikking over uitgebreide functies zodat u de ultieme wellness ervaring kunt creëren. De heater houdt het water op een comfortabele temperatuur, terwijl instelbare air- en waterjets zorgen voor een heerlijke massage. Zo kunnen de spieren en gewrichten ontspannen en herstellen.

Het ergonomische design van het bubbel-bad zorgt voor een perfecte ligvorm waardoor het lichaam volledig kan relaxen. Met een eenvoudig te bedienen touchscreen kiest u de watertemperatuur, stelt u de kleuren therapie in en bedient u de massagestanden. Ons bubbel-bad bad geeft nieuwe energie en zorgt voor een optimaal relaxmoment.