De trillende andullatie-matras

[ Ontspannen dankzij gestuurde vibraties en infrarood-warmte ]

 

Andullatie® werd vanuit biofysische principes ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, artsen en universiteitsziekenhuizen, en is medisch gecertificeerd volgens Europese richtlijnen. Al meer dan 15 jaar gebruiken zowel thuisgebruikers als professionals de therapie voor pijnverlichting, lymfedrainage, (sport)recuperatie en ontspanning.

Andullatie® combineert mechanische vibraties en infrarood warmte om de essentiële basisorganismen van het menselijk lichaam te stimuleren. Voor meer wetenschappelijke informatie en studies door wetenschappelijke instellingen naar de effecten van Andullatie® surf naar de website van het IAAT (International Association of Andullation® Technology): http://www.iaat.eu/nl/

Tijdens een Andullatie-behandeling worden specifieke, mechanisch geïnduceerde vibraties toegediend, in combinatie met infrarood licht. Overal ter wereld worden behandelingen aangewend waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse energievormen, en dit met als doel de gezondheid te verbeteren. Dit zijn de zgn. ‘biofysische’ behandelingen.

Warmte, infrarood straling, vibraties, ultrasoon of infrasoon geluid, UV-licht, elektrische stromen, laserstralen en magnetische velden zijn behandelingsmethodes die ingezet kunnen worden om tal van secundaire klachten, zoals pijn, te reduceren, en om patiënten beter te laten functioneren.

Biofysische therapieën kunnen in bepaalde gevallen het celmetabolisme stimuleren, en heel vaak ook de regeneratie bevorderen. Bij deze specifieke en unieke Andullatie-techniek wordt gebruik gemaakt van gerichte en laagfrequente vibraties. Bovendien worden hun amplitude en frequentie stochastisch gemoduleerd. Het infrarood licht produceert een doordringende warmte die het effect van de vibraties verhoogt.

Vibraties – hoe werken ze? Onze huid bevat een paar miljoen gevoelscellen. Ze hebben het vermogen allerlei vormen van energie op te nemen (licht, koude, warmte, druk, etc.). Wanneer vibraties in de huid binnendringen, worden specifieke gevoelscellen, zoals bv. de zgn. Pacini- en Meissner-lichaampjes, gestimuleerd. Wanneer deze gevoelscellen getriggerd worden door vibraties – en er zijn verschillende soorten vibraties –, wekken ze een elektrische impuls op: een actiepotentieel. Die elektrische impuls wordt vervolgens verder geleid langs brede A-bèta (Aβ) gevoelszenuwen naar de hersenen, waar de prikkel herkend wordt als een aangename ervaring. Hierdoor wordt pijn verlicht en komt het lichaam tot rust.

Meer informatie vind je in de volgende filmpjes: “Wat is Andullatie?” en “De wetenschap achter Andullatie“.