De cocoon-slaapkamer

[ Goed en gezond slapen in een keizerlijk bed ]

In Japan slaapt men op een zogenaamde ‘futon’ – een dunne matras die verrassend comfortabel slaapt en die ligt op van rijststro gevlochten tatami matten; je slaapt als het ware op de grond. Op deze manier krijgt het lichaam de kans om zijn natuurlijke houding en uitlijning te vinden en een onbelemmerde bloedstroom door het lichaam te verzekeren.

Om hetzelfde effect te bekomen, doch rekening houdend met onze Westerse gewoonten, hebben wij gekozen voor een authentiek laag bed in Japanse stijl met een hoogtechnologische ‘soft-touch-pocketveren’-matras. Dit is een speciale veer die minder druk op het lichaam uitoefent en daardoor ergonomischer is dan een klassieke pocketveer.

Het dekbed en kussens zijn van het Duitse kwaliteitsmerk Brinkhaus – hoogstaande, heerlijk soepele materialen voor een uitstekende warmte-isolatie en een optimale vochtafvoer. Denk bij Brinkhaus ook aan luxueuse en kwalitatieve hoofdkussens voor elke slaapgewoonte. Voor de kussens heb je bij ons de keuze tussen een soft, medium en hard type.

Het beddengoed komt van het duurzame merk ‘Kayori’, dat enkel pure natuurvezels gebruikt en dankzij een heel zuiver productieproces garant staat voor een eenvoudige stijl verrijkt door subtiele texturen, rijke kleuren en verfijnde details. De lakens kan je naar eigen smaak met een speciale natuurlijke textielspray van hetzelfde merk Kayori zo vaak als je wilt verfrissen.

Voor het verzekeren van een gezonde luchtkwaliteit in de slaapkamer maken we gebruik van een Therapy Air luchtreiniger. Dit hoogtechnologisch toestel van het Zwitserse merk Zepter heeft een certificering als een apparaat dat heel sterke filters (5 types) heeft tegen de kleinste deeltjes zoals fijn stof, bacteriën, schimmels en virussen. Zo beschermt het ook tegen micro-organismen die worden overgedragen via zogenaamde druppelinfectie (bijvoorbeeld Covid-19).

De temperatuur in de slaapkamer en alle andere ruimtes van de Wabi Sabi slaapoase wordt het hele jaar door onder controle gehouden met behulp van een energie-zuinig warmtepompsysteem van het merk Ariston.