De hygiënische douche-toilet

[ Ontspannen dankzij maximaal comfort bij toiletbezoek ]

Japanners hechten van oudsher veel waarde aan persoonlijke hygiëne. Bij een Japans toilet wordt door middel van een warme waterstraal de hygiëne gewaarborgd.

Nadat de gebruiker heeft plaatsgenomen op de zitting en zijn behoefte heeft gedaan, stelt een druk op de knop het reinigingsmechanisme in werking. Er schuift dan een sproeikop uit de binnenkant van de wc-pot – het uiteinde op uw achterwerk gericht. Een warme waterstraal zorgt er vervolgens voor dat uw onderlichaam keurig schoon wordt gemaakt, zonder dat daaraan een snippertje wc-papier te pas komt. Om die reden worden douchetoiletten ook gezien als een duurzame variant van traditionele toiletpotten. Het gebruik van toiletpapier is met een Japans toilet in prinicpe niet langer nodig. Vooral uit gewoonte wil men nog wel eens toiletpapier gebruiken.

Voor onze Wabi Sabi slaapoase hebben we gekozen voor het luxueuse model “Senso-wash Stark f” van het merk Duravit met verschillende opties, zoals verschillende sterktes en richtingen van de waterstraal, temperatuurcontrole van het water, een regelbare warme luchtföhn en een verwarmde bril.

> Zitvlakdouche. Na elk wc-bezoek verzorgt de zitvlakdouche een zowel aangename als betrouwbare reiniging. Watertemperatuur, intensiteit en positie van de douchestraal zijn individueel instelbaar en kunnen worden opgeslagen. De sproeikop heeft een oppervlak van hygiënisch rvs en vervangbare sproeiers. De douchestang wordt voor en na elk gebruik vanzelf gereinigd.

> Comfortdouche. De comfortdouche zorgt voor een extra grondige reiniging: hiervoor beweegt de sproeikop naar voor en achter. De comfortdouche kan ook met pulserende waterstraal worden gebruikt. Ook bij deze functie wordt de douchestang voor en na elk gebruik vanzelf gereinigd.

> Ladydouche. De waterstraal van de ladydouche is speciaal afgestemd op de vrouwelijke behoeften, en biedt een bijzonder zachte reiniging. Net als bij de zitvlak- en comfortdouche kunt u uw eigen instellingen kiezen. Douchestang en sproeier worden voor en na elk gebruik automatisch gereinigd.

> Afstandsbediening. De Senso-Wash is comfortabel te bedienen met een innovatieve afstandsbediening die met zijn plat, elegant design zeer comfortabel in de hand licht. Alle functies worden intuïteif bediend. Ook kan je de Senso-wash bedienen via een app op je smartphone.

> Nachtlicht. Verlichte binnenzijde. Wanneer het donker is, zorgt een nachtlichtfunctie voor een aangepaste oriëntatie en veiligheid zonder de rusttoestand van het lichaam te verstoren.

> Design. Alle douche-WC-componenten werden technologisch verder ontwikkeld en kregen een nieuwe plek zodat de volledige techniek nu in het keramiek past. De vlakke zitting met een hoogte van slechts 40 mm en de witte afdekking die zich erachter bevindt vormen samen een optische eenheid.

> Zuinig. De douche-wc-zitting van SensoWash® e is voorzien van functies voor een bewuste omgang met natuurlijke bronnen: het warmte-element verwarmt water alleen als dit nodig is en altijd slechts in de benodigde hoeveelheid. In de energiebesparende modus wordt de zittingverwarming automatisch geregeld.

Het gebruik van een doucheWC of Japans toilet vereist wel enige oefening. Wie voor het eerst op de spoelknop drukt, kan waarschijnlijk een kreet van schrik niet onderdrukken. Zodra de straal wordt geactiveerd, spuit er namelijk een straal warm water tegen het onderlijf aan. Dat is even wennen, maar na 1 of 2 keer de doucheWC te hebben gebruikt, begrijp je waarom het zo comfortabel en hygienisch is.