De stille zen-ruimte

[ Ont-koppelen dankzij stil interieur en technologie ]

Door je eigen ‘zen’ te vinden komt je helemaal tot rust. Je bereikt het ‘nu’ en vergeet even het verleden en de toekomst. Om je hierbij te helpen hebben we deze serene zen-ruimte op een hele speciale manier ingericht.

Ten eerste creëren we stilte met behulp van extra geluidsdempend materiaal in de wanden.

Ten tweede bestaat de vloer uit tatami-matten gemaakt van Japanse rijststro. De speciale sfeer die hierdoor wordt gecreëerd geeft een extra zacht en rustgevend gevoel.

Ten derde werd op de ene muur een grote tekening van de beroemde Japanese kersenbloesem aangebracht – de sakura, die in de lente slechts 2 weken lang in bloei staan. In Japan organiseert men dan de zogenaamde hanami-evenementen om samen te genieten van dit mooie natuurmoment. De sakura-bloesem staat symbool voor tegelijkertijd de schoonheid als de kwetsbaarheid van het leven.

Ten vierde bevindt zich tegen de andere muur een tokonoma – een belangrijk focuspunt in het Japanse interieur. Oorspronkelijk was het niet meer dan scrol aan de muur met daaronder een tafeltje of altaartje; in de loop der eeuwen is het geëvolueerd tot een ingebouwde nis. In de tokonoma wordt een eenvoudig, maar zorgvuldig gekozen, object getoond. Dat kan een hangschildering zijn met calligrafie of een voorstelling uit de natuur en op de verhoogde vloer een beeldje, een fraai stuk Japans aardewerk of een bloemarrangement. De tokonoma kan in veel verschillende stijlen en vormen worden uitgevoerd en voegt een extra accent toe aan het zen-gehalte van de ruimte.

Ten vijfde, het summum van de zen-ruimte, zijn de twee hoogtechnologische toestellen waarmee je jouw volledige staat van rust kan bereiken. De ene is de zogenaamde ademstoel, de O2-chair, en de andere is een medische gecertifiëerde andullatie-matras.

De O2-chair is een hoogtechnologische ademstoel die jou toelaat om aan powernapping te doen dankzij een combinatie van verschillende technologieën – zoals artcoherentie ademhaling, nul-zwaartekracht positie, wiegbeweging, biomechanische druk in de rug, rugverwarming, ontspannende muziek en toevoer van gezuiverde lucht verrijkt met zuurstof. Hierdoor worden verschillende ontspanningstechnieken aangereikt in één pakket waardoor het lichaam, hart en brein in combinatie met een gestuurde ademhaling snel tot diepe ontspanning komen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat powernaps doeltreffend zijn en een weldaad zijn voor lichaam en geest dat bij 10 minuten gebruik tot meer dan 6 uur nawerkt. Meer informatie over de O2-chair vind je in de tekst “de hoogtechnologische ademstoel” of op www.o2chair.com

De andullatie-matras werd vanuit biofysische principes ontwikkeld in nauwe samenwerking met wetenschappers, artsen en universiteitsziekenhuizen, en is medisch gecertificeerd volgens Europese richtlijnen. Al meer dan 15 jaar gebruiken zowel thuisgebruikers als professionals de therapie voor pijnverlichting, lymfedrainage, (sport)recuperatie en ontspanning. Andullatie® combineert mechanische vibraties en infrarood warmte om de essentiële basisorganismen van het menselijk lichaam te stimuleren. Meer informatie over de andullatie-matras vind je in de tekst “de onstspannende andullatie-matras” of op www.hhp.be.

Je kan in de zen-ruimte ofwel gebruik maken van de O2-chair en/of andullatie-matras, ofwel gewoon de stilte tot jou laten komen.