Een gemoedelijke gastvrijheid

Bosbaden in de omgeving

[ Omotenashi = onvoorwaardelijke gastvrijheid ]

 

Als je ooit in Japan bent geweest, dan heb je ongetwijfeld al kennis gemaakt met de ongekende Japanse stijl gastvrijdheid, genaamd ‘omotenashi’.

De basis van omotenashi is onvoorwaardelijke gastvrijheid: behandel elke gast met evenveel aandacht, zonder er iets voor in ruil te willen. Respecteer elke gast of klant en heet hem welkom alsof je hem zou ontvangen in je eigen huis. Niet omdat je hem iets wil verkopen, wel omdat je wilt dat hij zich thuis voelt. De unieke klantenervaring die je hem zo bezorgt is een positief neveneffect, maar mag nooit een doel op zich zijn. Typisch elementen:

– De twee meter regel: Merk alle gasten op binnen een radius van twee meter van jezelf. Maak oogcontact, glimlach, praat met hem/haar en zorg ervoor dat de naambadges goed leesbaar zijn.

– Ichi go, ichi e: Koester elk contact met ieder van jouw gasten. (Of: Je heb maar 1 kans om een eerste indruk te maken.)

– Positieve lichaamstaal: Geef mensen het gevoel heel welkom te zijn, door hen aan te kijken, te glimlachen en/of met hen te praten. Groet mensen spontaan en schud ze de hand indien gepast.

– Wees trots en straal dat uit: Toon dat je trots bent op wie je bent. Wees fier op hoe je eruit ziet, wees vriendelijk en heb vertrouwen in jezelf.

– Oog voor detail: Details zoals de decoratie van de ruimte, hoe het eten wordt gepresenteerd, het cadeau dat nadien wordt meegegeven naar huis etc.. alles bepaalt mede de ervaring die de gasten hebben tijdens jouw secuur opgezette project. investeer die kleine extra zodat je er zeker van bent dat mensen zich zeer welkom voelen.

– Luister en anticipeer: toon je gasten dat je daadwerkelijk naar hen luistert door te antwoorden op hun noden. Ken je gasten bij naam, ga in op hun dieet vereisten, allergieën en interesses. Weet je bijvoorbeeld dat een gast een echt zwak heeft voor opera? Wel, geef hem/haar een overzicht van de upcoming operettes in de buurt of verras hem/haar met een originele tour achter de coulissen.

– Wees dankbaar: Toon je dankbaarheid door persoonlijk je gasten te verwelkomen en persoonlijk afscheid te nemen. Geef hen een gepast en tastbaar memento en vraag hen naar hoe ze jouw event hebben mogen ervaren.

Combineer die onvoorwaardelijke gastvrijheid met de Limburgse gemoedelijkheid en je voelt je meteen op je gemak en thuis in onze Wabi Sabi Slaapoase.