De infrarood-cabine

[ Ontspannen dankzij warmte en straling ]

 

Je immuunsysteem versterken en je spieren ontspannen terwijl je geniet van wat ontspannende me-time in een exclusieve feelgoodomgeving ! Dat zijn o.a. de positieve effecten van een sessie in een infraroodcabine van het merk Infraworld.

De vlaktestralers warmen je lichaam zachtjes aan alle kanten op. Je stelt de bestralingsintensiteit zelf in: ofwel een zachte en ontspannende warmte van 40°C ofwel een intensieve infraroodstraling van 80°C. De grote bestralingsvelden hebben een homogene en egale oppervlakte-temperatuur. Dat garandeert een evenwichtige bestraling van het hele lichaam. De uiterst verfijnde techniek zorgt voor een constante cabinetemperatuur gedurende een volledige infraroodsessie. De stralingswarmte heeft al bij een omgevingstemperatuur van 30°C een positieve invloed op het lichaam, maar spaart tegelijk de bloedsomloop.

De volspectrumstralen dringen tot diep in de onderste huidlagen door en werken snel, intens en gericht op specifieke plekken van je lichaam in. Infraworld ontwikkelde deze infraroodstraler naar het voorbeeld van het infraroodspectrum van de zon. Achter de VITALlight-ABC-volspectrumstraler zit een hoogglansreflector die de infraroodstralen optimaal verspreidt. Bij bestraling van de huid dringt de straling door tot in de onderstste huidlagen. Het intense zweetproces start van binnenuit. Door de intense bestraling bedraagt de aanbevolen tijd per sessie 15 minuten.

Een extra rustgevend effect wordt bereikt dankzij het verdampen van natuurlijke aroma’s die je toevoegt aan het water in een aromaschaaltje. In de infraroodcabine vind je een selectie aan 100% natuurlijke etherische oliën. Deze oliën vergroten uw welbevinden door de geur, de gunstige werking op de luchtwegen en de vele werkzame stoffen.

Ook heb je ontelbare mogelijkheden om de kleur van het licht in de cabine te kiezen dankzij de op afstand verstelbare led-kleurverlichting. Kleuren kunnen onze stemming in belangrijke mate beïnvloeden. Elk kleur heef zo haar eigenschappen. Bepaalde kleuren kunnen ons motiveren en stimuleren, anderen brengen ons net tot rust. Bepaal dus met welke stemming u de infraroodcabine wilt verlaten. Kiest bijvoorbeeld voor blauw, de kleur van de lucht en de zee, dat kalmerend en ontspannend werkt. Groen is ‘puur natuur’ en brengt harmonie.

Daarnaast kan je ook genieten van je eigen favoriete muziek dankzij het ingebouwde audiosysteem met bluetooth. Connecteer eenvoudig jouw eigen online-player en kies de muziek waar je je op dat moment het lekkerst mee voelt !

De wanden van de infrarood-cabine zijn gemaakt van Noord-Europees Espenhout. Dit soort hout kan vocht en hoge temperaturen verdragen, bevat geen hars, heeft bijna geen knoesten en geeft de warmte beperkt door. De lichte kleur geeft de esp een nobel karakter en de cabine die unieke eigenheid.