WAT BETEKENT

Wabi Sabi ?

Perfectie Imperfectie, Imperfecte Perfectie

Niets is eeuwig. Niets is af. Niets is perfect. Zo zou je de kern van het Japanse begrip wabi-sabi kort kunnen omschrijven. In zijn puurste vorm leert het je iets over de schoonheid van imperfectie, maar het kan nog veel meer zijn dan dat. Wabi-sabi maakt het leven lichter.

Ruimte en tijd

Wabi-sabi zou je kunnen omschrijven als ‘de schoonheid van imperfectie’. Het gaat over dingen die mooier zijn geworden van slijtage. Die een patina hebben gekregen, een lichte glans, of waarvan het oppervlak craquelé is geworden bijvoorbeeld.

Maar dat is nog niet het hele verhaal, want zowel wabi als sabi vertegenwoordigen een wereld aan betekenissen. Wabi staat voor soberheid en eenvoud, voor de essentie van dingen maar ook voor een manier van leven, een spiritueel pad. Sabi is zoiets als ‘schoonheid door het verstrijken van de tijd’, het gaat over wat mooi is, om objecten en kunst. Je zou ook kunnen zeggen: wabi is ruimte, sabi is tijd. Hoe dan ook: samen staan ze voor een gevoel van vergankelijkheid, het terugzien van de tijd in eenvoudige dingen.

Wabi sabi biedt een heel nieuwe kijk op de wereld en je leven, geïnspireerd op eeuwenoude Japanse wijsheid. Het helpt ons de schoonheid in imperfectie te zien, simpelheid te waarderen en de vergankelijkheid van het leven te accepteren. De filosofie van wabi sabi is relevanter dan ooit, in een wereld waarin alles draait om sneller, beter en meer. Wat als we daar nu eens mee zouden stoppen? Dit boek gaat over accepteren en loslaten. Het is een uitnodiging om de schoonheid te zien in je huidige leven, het te ontdoen van opsmuk en te zien wat er dan tevoorschijn komt. Wabi sabi helpt je om deze filosofie in elk facet van je leven toe te passen.

Beth Kempton

Auteur, "Wabi Sabi. De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven"

Klaar voor een gezonde slaapbeleving ?

Graag ontvangen wij jou (en partner) in onze Wabi Sabi Slaapoase.

Reserveren kan via onderstaande knop 'Boek nu'.

Mocht je speciale vragen of wensen hebben, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail, het contact-formulier of via telefoon.

Wees van harte welkom.

+32 (0) 495 89 30 94
Lobroekstraat 14, 3990 Grote-Brogel (Peer), België
info@wabisabisleep.com