wabi sabi b&b

Over ons
Van harte welkom!

Hajimemaste.

Aangename Kennismaking !

Wij zijn Irène en Eric. In 2005 zijn we gehuwd. Irène bracht 2 dochters mee, Eric 1 zoon. In 2019 zijn we voor de eerste keer oma en opa geworden.

Irène is afkomstig van Balen, in de provincie Antwerpen. Zij is van alle markten thuis (geweest): restaurant-uitbater, verkoper van gronden en dakwerken, commercieel medewerker bij een golf-terrein en sinds 2008 werkzaam als zelfstandig mannequin/modemodel.

Eric zijn roots liggen in Leut, aan de Maaskant van Limburg. Hij heeft voor een groot deel van zijn loopbaan in het buitenland gewoond: eerst in Hong Kong, vervolgens 10 jaar in Japan en tenslotte 3 jaar in Tsjechië. Tussendoor reisde hij de hele wereld rond voor zijn job (en plezier). Sinds 2017 is hij terug in Limburg en werkzaam bij de Universiteit Hasselt.

Beiden staan heel positief in het leven. Irène haar levensmotto is ‘Carpe Diem’ (‘Pluk de dag’). Eric zijn levensmotto is ‘Work hard, Play Hard’. Toevallig (of niet ?) sluiten beide motto’s goed op mekaar aan !

Wil je meer over ons weten of wil jij jouw levensverhaal delen met ons, dan kijken we graag uit naar jullie bezoek aan onze Wabi Sabi Slaapoase !

Hopelijk tot binnenkort,

Irène & Eric

(PS: ‘hajimemaste’ is Japans voor ‘aangename kennismaking’)

Waarom Japan ?

Als 19-jarige student ondernam ik mijn eerste reis naar Japan op uitnodiging van de Japanse regering – samen met een 50-tal andere Europeanen. Dit was in 1982.

Tijdens mijn universiteitsstudies heb ik een stage gelopen bij het Amerikaans bedrijf IBM in Tokio. Na mijn eerst werkervaring aan het Belgische Consulaat-Generaal te Hong Kong, ben ik begonnen aan een 30-jarige carrière begonnen met als rode draad Japan. In totaal heb er 10 jaar gewoond en tussendoor vele keren op bezoek geweest. Een hele bijzondere herinnering van Japan was de geboorte in 1996 van mijn zoon Jeroen in Tokio.

Japan is een land met een zeer rijke cultuur, een mooie natuur en heel wat boeiende gewoontes en tradities. Een echte aanrader, mocht je er nog niet zijn geweest.

Eric

Van Confusion naar Fusion

Dit is de titel van een boek dat ik in 2013 heb gepubliceerd.

In dit boek beschrijf ik mijn inzichten die ik heb geleerd uit een leven tussen Oost en West. Over de jaren heen heb ik die ervaringen gebruikt om een ‘eigen’ manier van aanpak te ontwikkelen voor het oplossen van complexe problemen.

Die manier noem ik de Fusion Way en is een combinatie tussen ‘logica’ en ’emotie’. Ik beschrijf in het boek hoe je met de Fusion Way een aantal verwarringen (confusions) waarmee wij worden geconfronteerd – zoals klimaatverandering, digitalisering, politieke systemen, mentale welzijn, etc. – kan aanpakken.

De Fusion Way is ook een zekere vorm van Wabi Sabi – niets is perfect, niets is eeuwigdurend, niets is af.

Meer over dit boek vind je op www.vanconfusionnaarfusion.be.

Elke gast van de Wabi Sabi Slaapoase ontvangt gratis een getekend examplaar !

Eric

Klaar voor een gezonde slaapbeleving ?

Graag ontvangen wij jou (en partner) in onze Wabi Sabi Slaapoase.

Reserveren kan via onderstaande knop 'Boek nu'.

Mocht je speciale vragen of wensen hebben, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail, het contact-formulier of via telefoon.

Wees van harte welkom.

+32 (0) 495 89 30 94
Lobroekstraat 14, 3990 Grote-Brogel (Peer), België
info@wabisabisleep.com